Unishore BedrijfskledingATP InstoneUnited RentalsBDOSBM OffshoreEagle BurgmannSaval BVTENTE NV
NOVTristar IndustriesMiSwacoCt systemes vikingWatson MarlowALFAGOMMAXylem Water Solutions Nederland BV

Rittal lanceert nieuwe productlijn

Rittal lanceert nieuwe productlijn

 

Op dinsdag 25 juni 2019 vindt Generation X plaats in Utrecht. Tijdens dit evenement presenteert Rittal haar nieuwste generatie kasten en behuizingen (AX, KX en VX25) en geeft ze antwoord op de uitdagingen die het industriële 4.0-tijdperk met zich meebrengt.Officiële productpremière

Na de eerdere bekendmaking op de Hannover Messe, volgt met Generation X de officiële première van de AX, KX en de uitbreidingen op de vorige jaar geïntroduceerde VX25. Met deze innovatieve productlijn speelt Rittal in op de veranderende behoeftes die het digitale tijdperk met zich meebrengt. Dit tijdperk, industrie 4.0, is namelijk de vierde industriële revolutie in onze geschiedenis -na de stoommachine, de productielijn en automatisering. Vrij vertaald staat industrie 4.0 voor de volledige toepassing van netwerken binnen productieomgevingen.

 

Vanwege de complexiteit van dit soort netwerken en de nieuwe gestelde eisen aan de veiligheid van gegevens en data, processen en IT-services, wordt er tijdens Generation X bewustwording gecreëerd van de mogelijkheden die industrie 4.0 biedt, hoe werkprocessen hierop afgestemd kunnen worden en wat voor invloed dit tijdperk heeft op paneel- en machinebouwers.

 

Sprekers

Rittal heeft tijdens de ontwikkeling van deze productlijn het gedachtegoed van industrie 4.0 centraal gesteld en de continue beschikbaarheid van de productieomgeving als uitgangspunt genomen. Dat gedachtegoed is waar Theo Gerritzen, Product Manager Kastsystemen, dieper op ingaat tijdens zijn presentatie op Generation X. Maar ook over de adoptie van industrie 4.0 en hoe gekoppelde productieprocessen werken met elkaar en hoe andere bedrijven deze digitale productieketen kunnen inzetten. Daarnaast zal paneelbouw 4.0 de revue passeren, een bijzondere combinatie tussen industrie 4.0 en de paneelbouw. Uit onderzoek blijkt namelijk dat draadgebonden activiteiten meer dan de helft van de tijd van de paneelbouwer beslaan, terwijl hier efficiëntere oplossingen voor zijn.

 

Ingolf Bauer, Senior Vice President Global Strategic Sales Projects Rittal GmbH, presenteert op zijn beurt How it’s made with industry 4.0, waarbij hij toepasbare praktijkvoorbeelden onder de loep neemt en zijn ideeën deelt over een efficiënter productieproces.

 

Evenement Generation X

Generation X vindt plaats op dinsdag 25 juni 2019 op Mereveld in Utrecht. Het bestaat naast de genoemde presentaties uit andere lezingen, inspirerende workshops en informele netwerkmomenten waarbij het publiek kennis maakt met de nieuwe producten van Rittal en de toepassing van industrie 4.0.

 

Meer informatie is te vinden op www.rittal.nl/premiere, waar u zich ook gratis kunt aanmelden.

 

Datum:                 Dinsdag 25 juni 2019

Locatie:                Mereveld, Utrecht

Adres:                   Mereveldseweg 9           

3585 LH Utrecht

Tijd:                      14.00 – 18.30 uur

 

meer nieuws