Unishore BedrijfskledingATP InstoneUnited RentalsBDOSBM OffshoreEagle BurgmannSaval BVTENTE NV
NOVTristar IndustriesMiSwacoCt systemes vikingWatson MarlowALFAGOMMAXylem Water Solutions Nederland BV

Nieuwe Wire Terminal van Rittal Automation Systems

 Nieuwe Wire Terminal van Rittal Automation Systems

Draden acht keer sneller confectioneren

De bedrading vormt in de besturings- en schakelinstallatiebouw een van de meest arbeidsintensieve stappen. Om de automatisering hier te bevorderen, biedt Rittal Automation Systems met de nieuwe Wire Terminal WT een compacte draadconfectioneringsautomaat die voor het eerst op de SPS IPC Drives 2018 werd gepresenteerd. Deze nieuwe Wire Terminal kan de confectionering van draden in de besturings- en schakelinstallatiebouw met een factor 8 versnellen.





Bij de bedrading van een besturings- en schakelinstallatie zijn veel arbeidsstappen nodig: inkorten, strippen, crimpen, coderen en uiteindelijk het leggen en aansluiten van de kabel. Bij de productie van een schakelkast wordt ongeveer 50 procent van de arbeid, dus het grootste deel, besteed aan de bedrading. Hier bestaan derhalve veel mogelijkheden voor het verhogen van de efficiëntie die met geautomatiseerde processen kunnen worden gerealiseerd.



Tot 36 verschillende draden

De nieuwe compacte draadconfectioneringsautomaat Wire Terminal WT – beschikbaar in de beide uitvoeringen WT24 en WT36 – helpt het bedraden economischer en efficiënter te maken. Zonder dat er een aanpassing nodig is, kunnen tot 24 of 36 verschillende draden met doorsneden van 0,5 mm² tot 2,5 mm² volautomatisch worden geproduceerd. Afhankelijk van het aantal draden moeten de betreffende draadmagazijnen worden gekozen. Inkorten, strippen en crimpen worden uitgevoerd zonder dat een medewerker hoeft in te grijpen. Het optionele printsysteem kan de draden zwart of wit bedrukken. Het gestuurde ordeningssysteem geeft de op deze manier geconfectioneerde draden optimaal door aan de volgende processtappen. Het ordeningssysteem bestaat uit een 13-voudig archiveringssysteem met draadrailmagazijnen en kan tot 1.300 draden opnemen.



Als er verschillende crimpautomaten voor verschillende doorsneden worden gebruikt, kan de Wire Terminal worden voorzien van een liftoptie die een snelle wisseling naar verschillende crimpautomaten mogelijk maakt. De standaarduitvoering is voorzien van de strip- en crimpautomaat RC-I. Deze automaat verwerkt vijf verschillende doorsneden van 0,5 mm² tot 2,5 mm² zonder wisseling van adereindhulzen.



Eenvoudige en naadloze gegevensstroom

Voor een maximale efficiëntie van de geautomatiseerde processen in de werkplaats is consistent gegevensmanagement een belangrijke voorwaarde. Daartoe beschikt de nieuwe Wire Terminal WT over passende interfaces. De gegevens voor de planning van de opbouw met EPLAN Pro Panel kunnen naadloos voor de confectionering van de draden worden gebruikt. De gegevens kunnen ook direct handmatig op de machine worden ingevoerd. De geconfectioneerde draden die de Wire Terminal in het ordeningssysteem plaatst, zijn beschikbaar voor de bedrading. De draden zijn gesorteerd, zodat zij optimaal met de tool “Smart Wiring” van Eplan werken.



Sneller en beter confectioneren

De Wire Terminal WT kan het confectioneren van draden in de besturings- en schakelinstallatiebouw met een factor 8 versnellen. De volautomatische productie staat garant voor een constant hoge kwaliteit. Een investering in de geautomatiseerde draadconfectionering is ook de moeite waard voor kleine en middelgrote fabrikanten van besturings- en schakelinstallaties. Al vanaf een volume van meer dan 300 schakelkasten per jaar verdient de investering zich snel terug.



 

meer nieuws